Időkép

A betakarítási ellenőr tanfolyam eredménye

Vissza

Végül 20-an regisztrálták magukat a dunaharaszti tanfolyamon, nagyobb részt a NAK megjelent falugazdászai.

A 4 órás összejövetelen a hallgatóság egy részletes, vetítéssel kísért előadást hallgatott meg, amelyben nem csak a versenyszabályokat és az ellenőrökkel szemben támaszott követelményeket, hanem a felmerülő nehézségeket, konfliktushelyzeteket és azok megoldását is ismertették. A felmerült számos kérdés megvitatása után a jelöltek teszt-vizsgán adtak számot arról, hogy készek a versenyparcellákon folyó betakarítási munkák szabályszerű lefolyását biztosítani, és az elért eredményt hitelesíteni. 

Ígéretet kaptak arra, hogy az első ellenőrzések során nem lesznek magukra hagyva, azokat a korábbi évek során gyakorlatot szerzett ellenőrök segítségével végzík majd.

A Versenybizottság reméli, hogy az új ellenőrök ténylegesen is bekapcsolódnak a VI. Kukorica Termásverseny betakarítási eseményeinek levezetésébe, hiszen a betakrítás kezdése minden eddiginél jobban kitolódott. A várható nagyobb terméseredmények egy-egy betakarításnál legalább kettő, de sok helyütt 3 ellenőr jelenétét is igénylik, Feltételezve, hogy a versenyszezon ténylegesen lezárul a meghirdetett október 31.-i dátummal, minden munkanapon már így is legalább 3 parcella betakríítását kell megoldani.

Előzmény

Letölthető fájlok

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária