Időkép

Módosult a VI. Kukorica Termésverseny betakarítási határideje

Vissza

A kukorica érésének kitolódása és a kialakult időjárási helyzet jelentős késedelmet idézett elő a versenyparcellák ellenőrzött betakarításában. A Versenybizottság annak érdekében,

hogy 2014.-ben is a lehető legtöbb parcella eredményes és a versenyben értékelhető betakarítása megtörténhessen, november végéig meghosszabbította a Versenyszabályzat szerinti október 31-i határidőt. (Vonatkozó Közlemény a csatolmányban!)

Az intézkedéstől azt remélik, hogy minden versenyzőnél megmarad az esély a versenyparcella sikeres betakarítására.

A korábbi gyakorlatban is történt határidő módosítás - pl.: 2010-ben november 10.-ig - és az akkor szerzett tapasztalat szerint a versenyzők éltek a lehetőséggel. Az is igaz, hogy számos versenyző volt kénytelen "feladni" a versenyt részben amiatt, hogy a sok esőzés miatt flázott, víz alá került, vagy a fuzáriumos szártő korhadás miatt összedőlt állomány versenyszerű betakrítása lehetetlenné vált.  Tehát, a megadott lehetőség mellett azt javasoljuk, hogy minden még versenyben lévő résztvevőnk alaposan gondolja át a betaklarítás dátumának megválasztását. A naptári napok múlásával a nappalok egyre rövidebbek, ködök, lefagyott utak, további esők fordulhatnak elő. Az indokolatlan halogatás a versenyből való kicsúszás veszélyét is magában hordja.

A VI. Kukorica Termésverseny eddigi eredmányeit előző cikkünkben adtuk közre.

 

Letölthető fájlok

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária