Időkép

Nachrichten

Izgalmas szakmai napokon vannak túl a 9. Tanulmányút (Mexikó) résztvevői.

2024. März 07.

Nem kívánom különösebben kommentálni az úti eseményeket...

Weiter

Megjelent az IMBE (Innovatív Mezőgazdasági Biotechnológiáért Egyesület) 2024. 2. sz hírlevele

2024. März 04.

A hírlevél az NGT növényekkel kapcsolatos úniós szabályozással és a magyar állásponttal foglalkozik.

Weiter

A Mexikói Tanulmányút részprogramja (Agroder)

2024. März 01.

Megkaptuk a tanulmányút egyik részprogramját az Agroder helyi, szakmai idegenforgalommal is foglalkozó cégétől. Igaz, egyelőre angolul van, de a képek beszélnek maguktól is.

Weiter

Mexikói Tanulmányút, tájékoztató és felkészítő

2024. Februar 28.

Nagyrészt online részvétellel tartottunk tájékoztatót és felkészítőt Martonvásáron a mexikói tanulmányútról. A felvezetőt ...

Weiter

Az USA-ban törvényt hoztak a műtrágya kereskedelem áttekintésére

2023. Dezember 21.

Az Amerikai Egyesült Államokban 3 szenátor törvényi javaslatot adott be az elmúlt időszak műtrágya árainak és kereskedelmének kivizsgálására. A rendelkezés az esetleges összefonódások, kartellezés és egyéb visszaélések feltrárására is kötelezi a mezőgazdasági minisztert.

Weiter

Kukoricameteorológia 2021

2021. März 30.

A meteorológiai előrejelzésekből nem lehet jelentősebb áprilisri csapadékhullásra kovetkeztetni, így nem rózsásak a kilátások, ami a kukorica várható egyenletes kelését illeti.

Weiter

Évzáró és Díjátadó 2020 - virtuális történet

2021. Februar 26.

Többszöri halasztás és sok bizonytalankodás után végre megtörtént a 2020- évet lezáró Értékelő és a XII. Kukorica Termésversenyt lezáró esemény.

Weiter

Fajtakísérleti beszámoló

2020. Oktober 01.

Az elmúlt időszakban meglátogattam a "Gazda" Top20 fajtakísérletek helyszíneit és egy szervezett bemutatóval egybekötve a toxikus csőbetegségekkel szembeni ellenállóságot mesterséges fertőzéssel vizsgáló kiszombori kísérletet. A "Gazda" Top20 kísérletek 3 fő-helyszínén, Dalmandon, Bólyban és Makón egyaránt hiba nélküli, kifogástalan, az évjárati hatásoknak megfelelő volt a kísérletek állapota. A második makói helyszínen a késői éréscsoport 4. ismétlése kiesik az értékelésből, de a fennmaradó rész állapota szintén megfelelő. A toxikus csőbetegségeket vizsgáló kiszombori kísérletben elvégzett mesterséges fertőzés szintén eredményes volt.

Weiter

Növekedj, vagy szűnj meg!

2019. Oktober 08.

A "növekedj, vagy szűnj meg!" jelszóval "kedveskedett" az USA mezőgazdasági minisztere az amerikai tejtermelőknek. A szlogen visszaütött,

Weiter

Dalmandi kísérlet szemle

2019. September 12.

Egy kiváló, meglátogatásra érdemes fajtakísérlet

Weiter

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária