Időkép

News

Az USA-ban törvényt hoztak a műtrágya kereskedelem áttekintésére

2023. December 21.

Az Amerikai Egyesült Államokban 3 szenátor törvényi javaslatot adott be az elmúlt időszak műtrágya árainak és kereskedelmének kivizsgálására. A rendelkezés az esetleges összefonódások, kartellezés és egyéb visszaélések feltrárására is kötelezi a mezőgazdasági minisztert.

Next

Kukoricameteorológia 2021

2021. March 30.

A meteorológiai előrejelzésekből nem lehet jelentősebb áprilisri csapadékhullásra kovetkeztetni, így nem rózsásak a kilátások, ami a kukorica várható egyenletes kelését illeti.

Next

Évzáró és Díjátadó 2020 - virtuális történet

2021. February 26.

Többszöri halasztás és sok bizonytalankodás után végre megtörtént a 2020- évet lezáró Értékelő és a XII. Kukorica Termésversenyt lezáró esemény.

Next

Fajtakísérleti beszámoló

2020. October 01.

Az elmúlt időszakban meglátogattam a "Gazda" Top20 fajtakísérletek helyszíneit és egy szervezett bemutatóval egybekötve a toxikus csőbetegségekkel szembeni ellenállóságot mesterséges fertőzéssel vizsgáló kiszombori kísérletet. A "Gazda" Top20 kísérletek 3 fő-helyszínén, Dalmandon, Bólyban és Makón egyaránt hiba nélküli, kifogástalan, az évjárati hatásoknak megfelelő volt a kísérletek állapota. A második makói helyszínen a késői éréscsoport 4. ismétlése kiesik az értékelésből, de a fennmaradó rész állapota szintén megfelelő. A toxikus csőbetegségeket vizsgáló kiszombori kísérletben elvégzett mesterséges fertőzés szintén eredményes volt.

Next

Növekedj, vagy szűnj meg!

2019. October 08.

A "növekedj, vagy szűnj meg!" jelszóval "kedveskedett" az USA mezőgazdasági minisztere az amerikai tejtermelőknek. A szlogen visszaütött,

Next

Dalmandi kísérlet szemle

2019. September 12.

Egy kiváló, meglátogatásra érdemes fajtakísérlet

Next

Kiegészült a Klub tisztségviselői kara

2019. June 15.

Miután hónapokig bizonytalan volt, miként rendeződik a Magyar Kukorica Klub vezető tisztségviselői karának összetétele, a pénteki (június 14.)

Next

Benyújtotta lemondását az új elnök

2019. April 26.

Lemond a Klub nemrégen megválasztott új elnöke, Reng Zoltán!

Next

Talajélet

2019. April 26.

Egy amerikai mezőgazdasági lap (Missouri Ruralist) szerint nem sokat ér, ha csak egy mikróbát használunk a talaj mikroflórájának javítására, mert a talajélet ennél bonyolultabb, egyáltalán nem biztos, hogy pont arra volt szükség, amit használtunk.

Next

Vetés, 2019 - Kukoricatermesztőknek

2019. April 01.

A még parcella nélkül bejelentkezett versenyzőket nem számolva, már 12-en jelölték be versenyterületüket a XI. Kukorica Termésversenyre.

Next

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária