Időkép

Mexikói Tanulmányút, tájékoztató és felkészítő

Back

Nagyrészt online részvétellel tartottunk tájékoztatót és felkészítőt Martonvásáron a mexikói tanulmányútról. A felvezetőt ...

dr. Szieberth Dénes, a tájékoztatót Dr. Nagy Sándor tartotta. Ezután Dr. Prof Jolánkai Márton egyetemi tanár, a mexikói őslakosság mitológiájával kapcsolatos, élvezetes előadása következett. Zubek Lajos többéves kintléte és gyakori visszatérései alapján szerzett tapasztalatai alapján a fontosabb élmények, Mexikóra jellemző adottságok, érdekességek mellett hasznos tanácsokkal is szolgált, különösen a magatartásra, kommunikációra, s a vásárláskor követendő "technikákra" hívta fel a figyelmet. 

Az eseményről készült felvételt előkészítés után közzétesszük.

Szieberth Dénes felvezetőjét pptx. fájl vetítése segtségével tartotta (melléklve). A felvezetőben az út választott témáit és célországát indokolta, miközben a kukorica szerepét említtete a prekolumbián közép-amerika társadalmi fejlődésében, a világélelmezésben és általában a világgazdaságban betöltött szerepében. A kukorica helyzetét a növényvilágban, a szántóföldi kultúrák között és a társadalmi elfogadottságban Ady Endre "Sem rokona, sem boldog őse..." kezdetű versével érzékeltette.

Nagy Sándor tájékoztatójában az utazás részleteire, a várható eseményekre, országon belüli célpontokra, költségekre tért ki. Említette azokat a körülményeket is, amelyekkel a szervezés során részben pozitív, részben negatív élményei voltak. Első helyen emelte ki azt a segítségnyújtást, amit a Magyar Köztársaság Mexikói Nagykövetségének munkatársaitól kapott, de megemlítette a Pink Dreams tulajdonosa (helyi magyar vállalkozó) segítőkészségét, a felmerülő problémák megodására irányuló törekvését is. 

Kérjük olvasóinkat, amennyiben a mellékletekből idéznek, ne felejtsék el a forrást megjelölni!

These files can be downloaded

Back

Comments

Only registered users are allowed to comment

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária