Időkép

Hírek

Top20 - 2024

2024. április 25.

Megkezdődött a Top20 Kisparcellás Hibridkukorica Fajtakísérletek vetése.

Tovább

A szója vetésterülete lekörözheti a kukoricáét az Egyesült Államokban

2024. március 28.

A Farm Progress-ben megjelent cikk szerint a kukoricatermesztés jelenlegi vezető pozícióját két oldalról is támadhatja a szója területnövekedésének erősödése. Addig, amíg a szállításban egyre nagyobb mértékben terjednek az elektromos járművek, a szójatermesztés, kedvezőbb környezeti hatása miatt, fokozódó támogatást élvez. Ez bekövetkezhet még akkor is, ha "Az amerikai gazdák több mint egy évszázada előnyben részesítik a kukorica vetését a szójababbal szemben, de ez megváltozhat, ahogy a szója iránti kereslet megugrik."

Tovább

Izgalmas szakmai napokon vannak túl a 9. Tanulmányút (Mexikó) résztvevői.

2024. március 07.

Nem kívánom különösebben kommentálni az úti eseményeket...

Tovább

Megjelent az IMBE (Innovatív Mezőgazdasági Biotechnológiáért Egyesület) 2024. 2. sz hírlevele

2024. március 04.

A hírlevél az NGT növényekkel kapcsolatos úniós szabályozással és a magyar állásponttal foglalkozik.

Tovább

A Mexikói Tanulmányút részprogramja (Agroder)

2024. március 01.

Megkaptuk a tanulmányút egyik részprogramját az Agroder helyi, szakmai idegenforgalommal is foglalkozó cégétől. Igaz, egyelőre angolul van, de a képek beszélnek maguktól is.

Tovább

Mexikói Tanulmányút, tájékoztató és felkészítő

2024. február 28.

Nagyrészt online részvétellel tartottunk tájékoztatót és felkészítőt Martonvásáron a mexikói tanulmányútról. A felvezetőt ...

Tovább

Az USA-ban törvényt hoztak a műtrágya kereskedelem áttekintésére

2023. december 21.

Az Amerikai Egyesült Államokban 3 szenátor törvényi javaslatot adott be az elmúlt időszak műtrágya árainak és kereskedelmének kivizsgálására. A rendelkezés az esetleges összefonódások, kartellezés és egyéb visszaélések feltrárására is kötelezi a mezőgazdasági minisztert.

Tovább

Kukoricameteorológia 2021

2021. március 30.

A meteorológiai előrejelzésekből nem lehet jelentősebb áprilisri csapadékhullásra kovetkeztetni, így nem rózsásak a kilátások, ami a kukorica várható egyenletes kelését illeti.

Tovább

Évzáró és Díjátadó 2020 - virtuális történet

2021. február 26.

Többszöri halasztás és sok bizonytalankodás után végre megtörtént a 2020- évet lezáró Értékelő és a XII. Kukorica Termésversenyt lezáró esemény.

Tovább

Fajtakísérleti beszámoló

2020. október 01.

Az elmúlt időszakban meglátogattam a "Gazda" Top20 fajtakísérletek helyszíneit és egy szervezett bemutatóval egybekötve a toxikus csőbetegségekkel szembeni ellenállóságot mesterséges fertőzéssel vizsgáló kiszombori kísérletet. A "Gazda" Top20 kísérletek 3 fő-helyszínén, Dalmandon, Bólyban és Makón egyaránt hiba nélküli, kifogástalan, az évjárati hatásoknak megfelelő volt a kísérletek állapota. A második makói helyszínen a késői éréscsoport 4. ismétlése kiesik az értékelésből, de a fennmaradó rész állapota szintén megfelelő. A toxikus csőbetegségeket vizsgáló kiszombori kísérletben elvégzett mesterséges fertőzés szintén eredményes volt.

Tovább

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária