Időkép

Kísérleti szemlék, 2010

Vissza

"Jó kör" volt. Vesztergombi Angélával, a Klub alelnökével június 9-én, folytattunk fajtakísérleti szemléket, majd 10.-én, 15-én és 16.-án egyedül folytattam a túrát.

Általános tapasztalatunk az volt, hogy a kísérleti területeken a növények egyenletesen keltek, a kiegyenlítettség jó volt, s a kulturállapot dolgában sem tapasztaltunk olyan hiányosságokat, amelyeket nem lehetne még azelõtt orvosolni, hogy a jelenség  (pl.: kismértékû gyomosság) a kísérlet megbízhatóságának rovására ne menne. Különösen kellemes meglepetésnek számított, hogy a talaj- és domborzati homogenitás sokkal jobbnak tûnt, mint a korábbi években.

A meglátogatott helyek:

Kaposvár, Dalmand, Iregszemcse, Pélpuszta, Kõszárhegy, Pacsa (Zalaszentmihály).

A fényképfelvételeket a Galériában helyezzük el, s itt jegyezzük meg, hogy a Boncsarovszy Tivadar által MMS-enküldött képek is itt láthatók.

Idõközben felkerültek a honlapra (Member's Area, Dokumentumtár) a térképek és az eddigi szemlék tapasztalatai.

Nem mindenben kedveztek az idõjárási és az ezzel összefüggõ útviszonyoka kísérletem megközelítésének. Néhány kísérlet (Nagymacs, Hort, Jászboldogháza, Cegléd, Martonvásár) megtkintését megakadályozták a rossz utak, vagy az éppen zuhogó esõk.

Az elõszemléket folytatjuk, az eredményrõl folyamatosan beszámolunk.

Szervezett szemléket a szemfejlõdés idején tartunk, ugyanis az érdeklõdés ez iránt a szemleformairánt akkor mutatnkozik.

Természetesen örömmel vesszük, ha minél többen látogatják meg a Top20 kísérleteket. Különösen örülnénk, ha minél többen számolnának be hírenkben, vagy a Fórumban tapasztalataikról!

dr Szieberth Dénes

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária