Időkép

Döcögõsen sem...

Vissza

Döcögõsen sem mûködnek honlapunk Fórumai. Sem a tagoknak fenntartott terület, sem a "nyílt" Fórum. A magam részérõl...

értem is, meg nem is. Értem, hogy mindenki elfoglalt, leterhelt, hogy nincs idõ a szellemi kikapcsolódásra, vagy akár túételjesítésre - kinek hogy. Azt viszont nem értem, hogy a kis híján 100 (pontosan 97) fõs klubtagság körébõl senkinek sem sikerült felcsigázni az érdeklõdését oly mértékig, hogy akár csak néhány szóval hozzájáruljon egy szakmai, vagy a klub életét, tevékenységét befolyásoló kérdésrõl, akér úgy, hogy maga kezdeményezze, akár a felvetett témákhoz szólva.

Nekem, tudom, különleges ebben a tekintetben a helyzetm, hiszen "ezt csinálom". Teszem azzal a hittel, hogy van, vagy valamikor, talán nem is távoli jövõben lesz haszna a közös gondolkodásnak, a "gondolatmegosztásnak".

Most még nálunk, a Klubban ez nagyon látványosan nem megy. Folytatnám ezt a gondolatmenetet, s fogom is folytatni, máskor, de most átváltok az eredeti problémára, amiért ezek a gondolatok kicsúsztak ujjaimon: Volt és van egy meglehetõsen összetett helyzet a mezõgazdaságban általában, s ez érinti a kukoricatermesztést is: a májusi és június eleji idõjárás. Komplex helyzet, érdemes szakmailag is kicsemegézni.

Azért vetettem fel éppen most ezt a témát, mert azt gondoltam, sok szakembernek lesz hozzászólni valója és sokakat érdekelhet, mit mondanak mások. A gyors gondolatváltás gyors segítséget is jelenthetett volna, és még jelenthetne - másoknak.

Én nagyon sajnálom, hogy nem tudtam eddig megfeljteni a dolog nyitját, s nem értem el ezen a területen semmiféle sikert. Mostanában sokat gondolkodom ezen, s újabb kísérleteket teszek.

Persze, nagyon örülök, hogy példáulme legutóbb indított támának és a hozzá kapcsolódó kampánynak azért van eredménye. Két gondos és érdekes munka született - ha nem is a Fórum kereteiben. Az egyik Dr Széll Endre (GK Kft, Szeged) tanácsa a késõi-igen késõi poszt kezelések biztoságosabb és hatékonyabb elvégzésére, a másik (Unyi Zsolt, KWS Nemesítõ Állomás, Murony) részletes híradása a Békés megyében tapasztalható helyzetrõl.

Talán ragadósak lesznek ezek a példák - akár csak a sár, amelynek következményeirõl szólnak.

 

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária