Időkép

Már majdnem teljes!

Vissza

Az adategyeztetések vége felé közeledünk. Ahogy lenni szokott, az utolsó néhány dokumentum okozza a legtöbb gondot, ezért úgy döntöttük, közvetlenül a befejezés elõtt már nyilvánosságra hozzuk az

egyeztetett szintû jegyzéket. A teljes változatra sem kell sokat várni!

 A statisztikát tekintve megállapítható, hogy az elmúlt évihez viszonyítva jelentõs az elõrelépés. A teljes létszám várhatóan 74 lesz, közülük itt már 71 szerepel.

A régiónkénti megoszlást befolyásolja,, hogy az árvízzel, belvízzel, jéggel sújtott területekrõl (legnagyobb sajnálatunkra) többen visszavonták a jelentkezést.

A majdnem végleges megoszlás a következõ:

Régió

 

 

db

 

%

 

1

 

14

 

18,92

 

2

 

38

 

51,35

 

3

 

9

 

12,16

 

4

 

4

 

5,41

 

5

 

7

 

9,46

 

Vajdaság

 

2

 

2,70

 

 

74

 

100,00

 

Látható, hogy a 2. régióban kemény lesz a verseny!

A táblázatból az is kitûnik, hogy egy új, határon túli régió is megjelent. A vajdasági termelõk speciális, "kísérleti" szereplése megkívánja a Versenyszabályzat folyamatos fejlesztését. Lehetõséget ad egyúttal a környezõ területeken alkalmazott fajták és technológiák összehasonlítására. Ebben az esztendõben azonban még olyan önálló régióként kezeljük a most jelentkezett területet, amely az országos értkelésben is külön szerepel. A közvetlen összehasonlítást a Versenyszabályzat és az új versenyrégió feltételei nem teszik lehetõvé.

A verseny fejlõdésére még az is jellemzõ, hogy a versenyzõk egy része önállóan vagy családtagjaik, partnereik bevonásával több versenyterülettel is regisztráltak.  A jelenség nagyban hozzájárul a profi versenyszellem kialakulásához és a keletkezõ eredmények gyakorlati hasznosságához.

A nagyobb versenyzõszám új megoldásokat kíván az adminisztráció és az ellenõrzés területén is. Több ellenõrre és tanúra lesz szükség. Az ellenõrzés szigorát általánosan fokozzuk, s a "szigor" szintje a várható termésszinttel együtt növekszik.

A versenyzõk névsora fontosabb adataikkal a Hasznos iratok rovatból tölthetõ le.

 

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária