Időkép

Kezdõdik a betakarítás!

Vissza

A 2010. évi Kuikroica Termésverseny elsõ betakarítási eseményére kerül sor 2010. szeptember 17. én (pénteken) d.e. 10 órától Dalmandon!

A Ternésverseny Kiírásra a Dalmandi ZRt 6 versenyterülettel is jelentkezett, s a beérkezett Jelentkezési ívek tanúsága szerint több támogatója is van: DOW Seeds, Monsanto Hungária Kft, Saaten Union Hungária Kft, Yara Hungária Kft.
A versenyre bejelentett területek mindegyikét más-más fajtával vetették el, s közöttük 3 igen korai hibrid szerepel. A versenyzõ úgy ítélte, hogy a termés ezeken a parcellákon betakarítható, s ezeknek a versenyterületeknek a betakarítására kerül sor a fent megadott idõpontban.
A Magyar Kukorica Klub Versenybizottsága él a kínálkozó alkalommal és az esményt felhasználja a versenyszezon lebonyolítási felkészülésére. Ennek érdekében meghívja az érdeklõdést mutató klubtagokat, valamint a  versenyzõket, tanácsadókat, segítõket és ellenõröket.
A bemutató elõtt és alatt lehetõség nyílik az általános elõkészületeket, a területmérést és a berendezések, eszközök megfelelõségének ellenõrzését tanulmányozni. 
Tekintettel arra, hogy a Termésverseny Versenyszabályzata feltételekkel megengedi nagyobb érdeklõdõ közönség jelenlétét, az alapgondolat és a célokban megfogalmazott szándékok pedig egyenesen ösztönzik a jelentõsebb érdeklõdés megnyilvánulását, a Magyar Kukorica Klub üdvözli, hogy a versenyzõ támogatója, a Dow Seeds bemutató keretei között kívánja végrehajtani a betakarítást.
A teljes mérés valószínûsíthetõ elhúzódása miatt úgy tervezzük, hogy elõször mindegyik versenyterületbõl mintamérést végzünk, így a szélesebb közönség érdeklõdését is fenntarthatjuk anélkül, hogy az dejét feleslegesen igénybe vennénk.
A mintaterületek eredményeinek  ismertetése után (amelyek a továbbiakban nem számítanak hivatalos eredménynek) a közönségprogram lezárul, majd befejezzük a hivatalos betakarítást.
A betakarítás befejezése után a kapott eredményeket hivatalosnak tekintjük és a Versenyszabályzat szerint járunk el.
A betakarítás lebonyolításának részleteit megtalálhatják, ha a jobb oldalon látható verseny-emblémára kattintanak. A versenyzõk névsora a Hasznos iratok rovatban tölthatõ le!

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária