Időkép

Számolgassunk!

Vissza

Rövidesen "kijönnek" a fajtatulajdonosok a listaárakkal. Elindul a szokásos vetõmagértékesítési kampány, aprópénzre kell váltani mindazt az ismeretet , amit az elmúlt évben kaptunk, szereztünk egy-egy hibridrõl.

Ez lesz az az idõszak, amikor egyre többen kopogtatnak az ajtón, egyre többen hívnak telefonon, hogy vásárlásra ösztönözzenek bennünket.

Megszokott és természetes folyamat, nem is tiltakozik ellene senki, de mégis...

Egyben biztosak lehetünk! Sohasem fogunk elég ismerettel rendelkezni egy fajtáról ahhoz, hogy 100%-ig biztosak lehessünk: helyesen tettük-e, hogy éppen õt választottuk, vagy jól tettük-e hogy egy másikat.

Mi sem vállaljuk fel, hogy biztos tippet adjunk! Már csak azért sem, mert a Top20  kísérletekben vizsgált 44  hibrid korántsem öleli fel a választékot, s ha felölelné is, minden ikörülményt, különösen a következõ évjárat és az adott termõhely tulajdonságait az egyébként tekintélyesnek számító 16 termõhely nem képes szimulálni.

 Ezért nem ajánlunk többet, mint a 2010. év tapasztalatai alapján frissített és bõvített segédletünket, amellyel nem csak a tényhelyzetek közgazdasági elemzéseit végezhetjük el, hanem saját esetünkre, elképzeléseinkre is jó becslést adhatunk.

 Az általunk készített jövedelmezõségi kalkulátor adatai tetszõlegesen módosíthatók, s a Top20 kísérletekben szereplõ 44-bõl 24 hibridre utókalkulációt is adnak (viszonyszámokkal, minthogy a kísérleti rendszer maga is az összehasonlításon alapszik).

 Vigyázat! Ha módosítjuk a "Költségek" Munkalap adatait, a Munkafüzet úgy érzékeli majd, mntha a kísérlet a megváltozott körülmények közölt zajlott volna, s azokat veszi figyelembe. Ezért, ha meg akarjuk õriznia saját számításainkat, célszerû a Munkafüzetet a módosítás elõtt  számítógépünkre "másként" menteni!

Még egy jó tanács: elõször kattintsunk a "Leírás" lapfülre, s olvassuk el az ott található náhány instrukciót!

Kezdjük el a számolgatást? Nem kell mást tenni, csak ide kattintani!

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária