Időkép

Díjátadó - 2011

Vissza

December 16-án megtörtént a III. Kukorica Termésverseny díjainak átadása. A díjakat és különdíjakat jelentõs teljesítmányekhez méltóan, ünnepélyes keretek között vehették át a versenyzõk.

A Díjátadó Ünnepség résztvevõinek Dr Németh János, a Kukorica termésverseny tiszteletbeli elnöke telefonüzenetben köszöntötte.

Az elnöki megnyitót két szakmai elõadás követte. Dudits Dénes akadémikus, a MTA alelnöke a modern genetika speciális eszközeit, módszereit mutatta be, és az alkalmazásuk által megnyíló jövõbe engedett bepillantani. Gyenei Ferenc termelési igazgató (Dalmand Zrt) egy világszínvonalon mûködõ mezõgazdasági óriáskomplekszum, a Bonafarm mûködését és a hatékonyság javítása érdekében tett és tervezett fejlesztési lépések mögött meghúzódó koncepciókra viláított rá.

Simon László, a Versenybizottság elnöke a versenyévad fontosabb statisztikai adatait mutatta be, s beszámolt a legfontosabb termesztési, szervezési  tapasztalatokról. Perczel Mihály az Ellenõrzõ Bizottság elnöke bejelentette, hogy az ellenõrzések során, beleértve a dokumentációt is, nem tapasztaltak a verseny tisztaságát megzavaró körülményt.

Ezután következett a fõesemény. Az okleveleket és díjakat a versenyzõk Dudits Dénes akadémiustól vehették át.

A díjak ebben az évben is rangos iparmûvészeti termékek voltak, s a Herendi Porcelán Manufakturából kerültek ki.

A verseny eseményeit számos beszállító cég és az agrársajtó élvonalbeli kiadóvállalatai kísérték figyelemmel. Õk éltek a kölöndíj felajánlás lehetõségeivel, s számos, esetenként pénzben kifejezve is jelentõs különdíjban részesítették a sikeres versenyzõket.

A díjátadás után a versenyzõket zenei-színészi produkció (Balázs Gergely-Balázs László Gábor) köszöntötte.

Az eseményeket Dr Bódis László vezette, terelte és tartotta mederben.

Hagyományos eseménye a Díjkiosztó Ünnepégnek, hogy erre az alkalomra jelenik meg a  Kukoirca Barométer éves összefoglaló kiadványa. A kiadvány célja, hogy közreadja a Termésverseny tapasztalatait és a Top20 fajtakísérletek eredmányit.Külön gondot fordítanak arra, hogy a jelentsebb eredmények születési körülményeirõl maguk a versenyzõk számoljanak be.

Visszapillantva az elmúlt három esztendõre, talán nem számít szerénytelenségnek, ha így foglaljuk össze:

A Kukorica Termésverseny, akárcsak a két évvel korábban elindult Top20 kísérletek  a hazai mezõgazdasági élet részévé vált. Sajátos megjelenésével, máshogy meg nem szerezhetõ tapasztalataival és tudásanyaggal, a szereplõkhöz szorosan kötõdõ és az egymás közti kapcsolatokon keresztül mûködõ ismeretátadással egy, a többivel nem versenyalapon együttélõ média született!

Köszönetet mondunk mindenkinek, aki a jelenlétével megtisztelt bennünket, s mindazoknak, akik  most és az esztendõ eddig eltelt idõszakában bátorításukkal, támogatásukkal segítették, hogy fáradozásaink közös sikerhez vezethessenek!

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária