Időkép

GMO hír

Vissza

Az elmúlt hét végén a DTN Morning Snapshot-ra hivatkozva a tagság körében szétküldtem egy híradást a GMO elleni

rezisztencia kialakulásával kapcsoatban. A hír arról szólt, hogy az Amerikai Egyesült Állasmokban ismét találtak olyan kukoricaföldet, ahol rezisztens kukoricabogár károsított. A cikk egyben felhívja a figyelmet a GM növények termesztésének szabályaira is, különös tekintettel arra, hogy a kérdéses területen ezt minden valószínûség szerint figyelmen kívül hagyták.

Öröm számunkra, hogy a hazai tudományos élet szorosan és reálisan követi nem csak a tudományos eredmányek fejlõdését, de a gyakorlati alkalmazás tapasztalatait is.

A témával kapcsolatban két nagyon is idevágó anyagot kaptunk a  szerzõk közlésre vonatkozó hozzájárulásával. Mindketten óhajukat is kifejezték, hogy mûködjünk közre az e témában kifejtett publikációik népszerûsítésében, Fontosnak tartják, hogy a közönség megfelelõ színvonalú, érthetõ és tárgyilagos értesüléseket kapjon e területen is. Heszky László akadémikus még ajánlja,  hogy aki teheti, olvassa el az Agofórum szaklapban közölt sorozat eddig megjelent részeit és a most következõt is, mert azok mind a tájékozottságot és megértést szolgálják.

Az egyik cikk (Dr Dudits Dénes akadémikus tollából) az Interpress Magazin oldalain jelent meg, a másik (Dr Heszky László akadémikus sorozatának részeként) az Agrofórumban.

A kéréseknek eleget téve a mellékeltekben adjuk közre a két írást.

Letölthető fájlok

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária