Időkép

Közgyűlési tájékztató

Vissza

November 25.-én Közgyűlést tartott a Magyar Kukorica Klub, ahol módosították az Alapszabályt,

s tisztségviselő választást is tartottak.

A meghívó szerinti időpontban nem volt jelen a szavazóképességhez szükséges 46 fő, így újra össze kellett hívni a Közgyűlést.Az elnöki és titkári beszámolók után az új alapszabályt is elfogadta a Közgyűlés. 

Az Alapszabály módosítására részben törvényi előírások változása miatt, részben az "élethez igazítás" miatt volt szükség. A tisztségviselő választásra alapszabályi előírás miatt került sor.

Az Alapszabályt a módosítási javaslatokkal a Közgyűlést megelőzőn közreadták. Írásos vélemény ill. jeveslat a titkéri feladatok megfogalmazásával kapcsolatban érkezett, melyet az előterjesztésben már érvényesítettek. A helyszínen dr. Térmeg János leköszönő elnök tett javaslatot a Felügyelő Bizottság létszámának bővítésére, hogy a bizottsági munkáját ne korlátozza a bizottsági ülések esetleges szavzőképtelensége, amely a tagok nagy lakóhely távolságából eredhet.

A Közgyűlés a törvényi előírsoknak megfelelő módosítások mellett élt a lehetőséggel és az FB létszámát 4 főre egészítette ki.

A szavazás eredményeként az Elnökség összetétele nem változott, míg a Felügyelő Bizottság új tagokat is választott. Az új tagok választására részben a minimális létszám (3 fő) kiegészítése miatt, részben dr. Térmeg János elnök lemondása adott okot.

Miután az új tiszségviselői kar nevében az elnök megköszönte a támogatást, s ismertete a következőő ciklus legfontosabb feladatait. 

Az Egyebek napirendi pont alatt nem lehetett határozathozatalt igénylő bejelentéseket tenni, de kihasználva a lehetőséget a Közgyűlés két kívülálló résztvevője mutatkozott be.s indokolták jelenlátüket. Elsőként Michel Gollo ezredes, mutatkozott be. Elmondta, hogy kongói brtokán szeretné fejleszeni a gazdálkodást, szeretná megvetni a modern növénytermesztés alapjait, ezért szeretne együttműködni a Klubbal.Egyúttal azt is bejelentette, hogy regisztrált a honlapon és kéri hogy az egysület vegye fel rendes tagjai sorába. Indoklásul elmondta, hogy régebb őta figyeli az egyesület tevékenységét a honlapon keresztül, számára szipmpatikus és fontos az egyesület munkája. Még hozzátette, hogy 30 éve él Magyarországon, ő alaőpította meg a hazai AIKIDO sportot. Foglalkozására názve pilóta és repülésbiztonsági szakértő.

Őt Török Tibor a Nyugat-magyarországi ÖKÖRÉGIÓ-tól követte, s elmondta, hogy gépkereskedői tevékenysége révén szoros kapsolatban van osztrák termelőkkel, s szertné, ha a Klub erősítené határon túli tevékenységét. Vélemnye szerint éppen a Klub civil szervezeti formája alkalmas arra, hogy kapcsolatot találjon az osztrák mezgazdasági szerveződésekkel. Haysznosnak látná a Termásversen ykiterjesztését Ausztriára, amelyet a szabályok ttani körülmányekre szabásával lehetne bevezetni.

Ezután a résztvevők levonultak az ebédlőbe.

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária