Időkép

334 mázsa -pattog a kukorica!

Vissza

A világcsúcs visszatért Verginiába, Charles Citybe. Ismét David Hula a bajnok!

Éppen az NCGA kapcsolattartásra kijelölt illetékesével leveleztem a jövő évi tervezett amerikai tanulmányútról, amikor az előterjesztett programra adott válaszlevélben azt a javaslatot kaptam, hogy ne menjünk Valdostába Randy Dosdyhoz. Levelezőpartnerem azzal magyarázta javaslatát, hogy kényelmetlen oda az út, és az új világbajnok, a virginiai David Hula könnyebben elérhető Washingtnból, már, ha tartjuk a tervet az USGC látogatásával kapcsolatban.
Nem is az a meglepő a dologban, hogy ismét David Hula a bajnok, hanem az. hogy ismét új rekorddal nyerték az NCGA termésversenyét! Az sem közömbös, hogy 10 év kellett, hogy az öntözés nélküli 27 tonnát öntözéssel múlt időbe tegyék, most pedig a harmadik egymást követő évben születik újabb és újabb világrekord.
De nézzünk körül az NCGA jelentésben: 2015-ben a második Randy Dowdy 305, a harmadik Craig Hula (David fia) 304-gyel, aztán még egy rakás Dowdy (hogy el ne vesszenek az értékes helyezések) az öntözöttben lefelé 280 mázsáig. A száraz termesztés bajnoka "csupán" 245 mázsát ért el, közel 3 tonnával még mindig lemaradva Francis Child 2003-ban elért 27 tonnájától.

 

Azt persze nem tartom nagy bajnak, hogy világrekordert látni ismét busszal lehet menni, s nem kell hozzá 2000 kilométert repülni, s az sem nagy baj, ha ismét David Hulát látogatjuk meg - persze, ha nem tart unalmasnak bennünket!                                        

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária