Időkép

A Versenybizottság meghosszabbította a IX. Kukorica Termésverseny jelentkezési határidejét

Vissza

Az időjárási szélsőségek számos kérdőjelet tettek fel a versenyparcellák jelölésénél, megnehezíve a kiválasztást. A többszörös aszályhullám, viharok, jégesők

tették kérdésessé, hogy az eredetileg bejelentésre szánt parcellán egyáltalán várható-e termés. A nehéz döntési helyzetre utal az a tény is, hogy a kedvezményes jelentkezési időszak  alatt (június 30-i határidővel) nagyon kevesen teljesítették a kedvezményfeltételeket. A tapasztalatok és visszajelzések alapján úgy döntött a Versenybizottság, hogy augusztus 15-ig még lehetőséget ad a regisztrációk leadására. 

Ez az időszak áll rendelkezésre a hiányok pótlására is. Fontos, hogy akik még nem küldték be a zsákcimke és a tulajdonjogot igazoló dokumentumokat - számla, szállítójegy vagy szkennelt, fényképezett változatuk - másolatát, mielőbb pótolják!

Jelenleg mintegy 50, már elfogadott vagy visszaigazolásra váró parcellát tartunk nyilván. A térképen azok a parcellák jelennek meg, amelyeknél kevesebb hiánypótlási igény, s várható, hogy a hiánypótlás a határidő végéig metörténik.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a versenyek nehezített körülmények között is van jelentősége, hiszen a hibridek, technológiák és termőhelyek aszályérzékenységét ilyenkor mérhetjük le igazán. A verseny peidg relatív - versenytársakkal és nem a mérőszközökkel versenyzünk!

Címkép: Versenyparcella betakarítás 2016-ban, Nyeső Tamásnál.

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária