Időkép

Fórum

Beérni látszik egy számítási módszer, amely a hibridkukoricák relatív gazdasági értékét mutatja be (a Hasznos iratok rovatban megtalálható mind 2010.-re, mind 2011.-re vonatkozóan). A módszer elõnye, hogy összehasonlítható alapokon (Top20 fajtakísérleti eredmények) nyugszik, figyelembe veszi az aktuális árakat és költségeket. A mellékelt Útmutató ugyan ad javaslatot a használatra, de mindenre nem volt mód kitérni. Közhellyé vált már a régi indiai mondás, mely szerint "nics királyi út" azaz a tanulnivalót mindenkinek magának kell elsajátítani, de most is aktuális! Az a javaslatunk, hogy közösen tanuljuk meg használatát!

Hozzászólások

Hozzászolás írásához jelentkezzen be!

Szieberth Dénes dr.
2013. március 23. 03:00 | Válasz erre
A módszer beérett, jól alkalmazható. különleges értéke, hoogy egy Excel táblázat segítségével bárki saját gazdasági körülmányek között is vizsgálhatja a hibridek már megvalósult, vagy tervezett gazdasági teljesíményét.
Az időközben megjelent 2012. évi gazdasági elemzés, összehasonlítva az előző évi adatokkal képet nyújt a gazdaságosság stabilitásáról.
Csatolt fájl: Hibridek gazdasági értéke_2012_2013.pdf
Szieberth Dénes dr.
2013. március 23. 03:31 | Válasz erre
Maybe this is a very unic way of economical evaluation to show the relative profitability of corn hybrids.
One of the main advantage of the method is that one can adapt it to his/her own farm by using the Excel charts inserted this site. If one would like to find out the economical stability of the hybrid before coming to the decision point of buying the seeds it is recommended to study the results of previous years as well.
Of course these data are valid for the hybrids tested in Top20 trials. If one wants to have got information of any hybrids can play with the data, chart, graph also included into the Excel worksheets.
Csatolt fájl: Hibridek gazdasági értéke_2012_2013_ang.pdf
Malanka Jozsef
2016. december 17. 14:29 | Válasz erre
Hölgyeim és Uraim,
vagyunk cég Ukrajnában, mi kukoricat termesztunk. Szeretnek vasarolni Magyarorszagon ijen fajta kukoricat termeszteshez a termelőtől: Monsanto DK 315, DKC 4014, DKC 4590, DKC 3511. Javasoljanak előállító vállalkozásokat a termékekrol. Hálásak vagyunk a segítségért. Az információt hagyhatyak itt vagy elküldhetik erre az e-mail cimre: malankajosyp@gmail.com

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária