Időkép

Galéria

Vissza

A Magyar Kukorica Klub 2018. évi Évzárója és a X. Kukorica Termésverseny Díjátadója.

Talán a legszembeötlőbb változást a díjak megjelenésében lehetett tapasztalni. Kezdetben az volt a redezők elképzelése, hogy minden évben más forrásból választanak tárgyakat. Ezzel a megfelelő színvonal tartása mellett szerették volna népszerűsíteni a hazai iparművészet termékeit. Volt még egy elképzelés, hgy saját arculatot alakítanak ki. Eleinte nem is volt erről kiforrott elkpzelésük és a kért árajánlatokra adott válaszok teljesítése is irreálisnak tűnt. A 10. KukoricaTermésverseny, mint jubileumi alkalom viszont kívánt valami meglepetést, s ekkor elhatározták, hogy megpróbálkoznak valami nagyon sajátossal. Felkeresték Dvorszky László iparművészt, akit korábbról már ismertek. Ö alkotta az "Év Kukoricája" Vándordíjat, s a Klub 10. születésnapjára is tervezett egy érmét. Mindkét alkotás nagy tetszést váltott ki, sőt az ő tervezőasztalán készül a "21. század, 21 tonna kukorica egy hektárról" elnevezésű díj is. Már az első bemutatott tervek is bíztatónak tűntek, s a több hónapon keresztül forgatott, ízlelgetett, érlelgetett formák végül fizikailag is "megszilárdultak". A tervezésbe és kivitelezésbe még bekapcsolódtak Farkas Éva iparművész és Dvorszky Anna grafikus. Munkájukért ez úton is köszönetet mondunk!

Mi, a szervezők, és akik a változtatás felelősségét felvállaltuk, talán elfogódottak is lehetünk - azonban bízunk abban, hogy azok, akik kapták, szintén meg vannak elgedve! Örömmel vesszük a visszajelzéseket!

A Kárpát-medencei díj az országoshoz hasonló, de nagyobb méretű bronz kukoricacső, az országos díjak bronzból öntött kukoricacsövek, a regionális díjak kristályüvegbe lézerrel, 3D technikával berajzolt kukoricacsövek, míg a kategória djak hasonló módon megoldott, de kukoricanövényt ábázoló díjtárgyak. A különdíjak kristályüvegbe rajzolt Kukorica Termésverseny emblémát ábrázolnak, tetejükön bronzból öntött, valós kukoricaszemek segítségével öntött bronz "egységcsomagokkal".

Eredeti méretű képeket a magyarkukorica@me.com email-címen lehet kérni.

Vissza
  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • Dekalb
  • SGS Hungária