Időkép

Miért fontos a szavazóprogram használata?

Vissza

A szavazóprogramok tulajdonképpen szakmai közvélemény kutatást szolgálnak. Névnélküliségük és teljes függetlenségük (kérdezõ személy sem áll senkivel szemben) biztosítja a válaszok hitelességét.

Ha elég nagy statisztikai sokaságot képviselnek, megbízható következtetéseket vonhatunk le az adott tárggyal, tárgykörrel kapcsolatban. Honlapunk "Szavazólista" rovatában jelenleg az alábbi kérdésekre várjuk a választ:

1. Ön szerint melyik lesz a legnépszerûbb Igen korai (korai, középérésû, késõi érésû) hibrid 2010.-ben? A hibridek népszerûségi mutatója a termesztésben betöltöttszerepüket mutatja meg. Fontos tájékozódási pont arra vonatkozóan, hogy megítélhessük a fajtakísérletekben mért és a közszereplésben felmutatott teljesítmény összhangban van-e? Versenyképesebb lenne-e a kukoricatermesztési ágazat, ha az adott hibrid nagyobb területet foglalna el a köztermesztésben, vagy éppenséggel a visszaszorítása lenne elõnyösebb. A fajták népszerûsége fontos szerepet játszik a Top20 kísérletek fajtaösszetételének megválasztásában, és az egyes értékelési szinteknél is.

2. Önnek mennyibe került egy hektár kukorica vetõmagja 2010.-ben? A kérdésre adott válaszok világíthatnak rá a kulisszák mögötti ártárgyalások kimenetelére. Ezek a tárgyalások ugyan az "üzleti magénélet" szférájába esnek, mégis sokan megkérdõjelezik a tapasztalt gyakorlat etikusságát. Sokak véleménye szerint a keringõ pletykák (sokszor nyilván alaptalanul) rontják a forgalmazók imázsát, kiszámíthatatlanná teszik a vevõt, szétzilálják a piacot. Már-már az is felvetõdhet, milyen értékkel szerepel a hibrid valós biológiai értéke az alkuban? Sokan azt is emlegetik, hogy a meghirdetett "lista" áraknak nem sok közük van a végsõ üzletkötésnél elért kondíciókhoz. Meggyõzõdésünk, hogy ha sok-sok válasz érkezik erre a kérdésünkre, anélkül adhatnánk megbízható választ, hogy "indiszkréciót" követnénk el az eladó és vevõ közötti üzleti kapcsolatot illetõen. A fenti kérdéseken túl (szinte korlátlan számban) tehetõk fel továbbiak. Kérjük, ha valakinek lenne ilyen, a közérdeket is szolgáló kíváncsiskodni valója, ne habozzon elektronikus postával feladni kérdését, hogy megjeleníthessük szavazóprogramunkban! A szavazáshoz regisztráció szükséges, ill.ha már valaki regiszrát látogató, be kell képni!


 

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária