Időkép

Finis?

Vissza

Nagyon vontatottan haladt ezidáig a versenyparcellák betakarítása, és most nagy kérdés, hogy mit mondhatunk a folytatásról? A november 31-ig meghirdetett, módosított határidõt nem tudjuk tovább nyújtani! Úgy gondoltuk, nem állunk el a további ellenõrzésektõl és az eredmények késõbbi folyamatos közlésétõl. Ha nem ezt tennénk,

az méltatlan lenne azokkal szemben, akik mindent megettek, s becsülettel küzdöttek az eredményekért. Tudomásul kell venni, hogy az emberi tervezést magasabb rendû erõk viszik vagy nem viszik sikerre! Az utóbbi napok csapadékai és különös tekintettel a ma leesett hóra, nagy kérdõjel áll a keddi határidõig történõ további teljesítések elõtt!

A verseny lezárásáak legfotosabb indoka, hogy december 16.-ára tûztük ki a Díjkiosztót (Martonvásár, MTA Mg. Kut.Int.). Ahhoz, hogy az eredményhirdetés sikeres lehessen, még nagy munkát kell elvégezni, és a nyomdai átfutási idõ máris szoros. A méltó helyszín, és különösen rangoselõadóink rendelkezésre állási lehetõségei is nagyon korlátozottak az évzárók iddõszakában!

Mai közlésünk sem teljes még, hiszen a két utosó betakarítás adatait (Szentlõrinc, Szolánum Kft, Palotabozsoki Mg Zrt.) még nem tudtuk feldolgozni.

Korábbi közléseinkkel összhangban azonban örülhetünk a megdszületett szép eredményeknek, gratulálhatunk az elvégzett munkához mind a versenyzõknek, mind a tanácsadóknak.

A statisztikai áttekintés lehetõséget nyújt a termesztés, de különösen a versenyzési körülményekre. Emiatt sajnáljuk azokat a versenyterületeket, amelyeket a kezdeti nehézségeken túljutva,közvetlenül abetakarításelõtt mindtak vissza - ezekbõl a veszteségek okaira is rávilágíthattunk volna. Örülönk annak, hogy néhányan válalták az élvonaltól való elmaradást! Õk a termesztés számára nagyon fontos információkkal szolgálnak.

A tájékoztató anyagot a Szakkönyvtárba helyeztük el, mert ott kényelmesebb helyet találunk a dokumentum formájú mellékleteknek. 

Mint mindig, most is elmondjuk, hogy a közölt adatok nem véglegesek! Csak a Versenybizottság által lefolytatott elllenõrzés után válik azzá!

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária