Időkép

Ráhangolás

Vissza

A szerdai (2011. július 27. Mezõfalva, Nagy Pál Sismánd, Vetõmag Üzem) ülés 3., GMO-val foglalkozó pontja nagy átgondolást igényel. Egyre borúsabb hírek hallhatók - naponta növekszik a megsemmisítendõ kukoricavetések becsült területe. Azt gondolom, nem csak a szakma néz

nagyon nehéz helyzet elé. Az ügy kihatásainak horizontja egyre távolabb kerül, s ennek következtében nem csak horizontálisan, hanem vertikálisan is növekszik.

Idézzük Arany Jánost? "Repül a nehéz kõ: ki tudja, hol áll meg? Ki tudja, hol áll meg s kit hogyan talál meg? Fuss, ha futhatsz, Miklós! pallos alatt fejed! ..."

Senki nem kételekedhet abban, hogy nekünk, klubtagoknak is fáj a fejünk, hiszen akár innen, akár onnan, emiatt az  "áldás vagy átok" növény (áldás is lehetne, de most mintha átok ûlne rajta) miatt mindannyian közvetlenül és mélyen érintettek vagyunk.

A hírek most már sokezer hektárról szólnak, s ahogy a legfrissebbekbõl kiderül, a diplomácia is mozgásba lendült-

A meghirdetett értekezlet legnehezebb pontjának ezért a 3. igérkezik. Bizonyára sokan szándékoznak hozzászólni.

Ilyenkor mindenki készül, elõre átgondolja mondanivalóját. Az alábbi mellékletben összegyûjtött idézetekkel és információkkal a leki és ismeretbeli felkészüléshez szeretnénk hozzájárulni.


 

 

Letölthető fájlok

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária