Időkép

Top20 szemlék, 2012. május 29.

Vissza

Kedden Mosonmagyaróvár, Bruck, majd Martonvásár útvonalat jártuk be. A meglátogatott kísérletekkel kapcoslatos tapasztalatok ezen az útvonalon voltak a legvegyesebbek.

Mosonmagyaróváron a vetésidõnek megfelelõ fejlettségû, egyenletesen kelt, megfelelõ tõszámú állomány fogadott bennünket. A terület inhomogenitásai miatt a növényállomány sem volt teljesen kiegyenlített, azonban ezek az egyenetlenségek az eddigi kiegyensúlyozott csapadékellátás miatt nem voltak túlzottak. Amit megjegyezhetünk, a jelentõs gyomosság volt. Ennek mártéke nem befolyésolta mág a kukorica fejlõdését, de a tervezett következõ vegyszeres védekezés elvégzése már nagyon idõszerûnek látszott. Legfõbb terhet a napraforgó árvakelés, a libatopfélék és a mezei acat okozta. emiatt többépcsõs védekezést ütemeztek az Agrofil munkatársai.

A brucki kísérlet (kivitelezõ: Jan Schuiringa-Agrotest) felüdülást hozott. A jó kulturállapotban lévõ táblán gyommentes, megfelelõen kiegyenlített, fejlett kukorica növényállománnyal borított kísérleti területet láttunk. 

A martonvásári kísérlet (Quattro Bt) az ellenkezõ képet mutatta. A korán (április 17) vetett kísérletben nagyon egyenetlen, itt-ott még most is kelõ növényállománnyal találkoztunk. Gyomterheltsége is jelentõs, jóllehet a kivitelezõje gyors és hatékony kézi gyommentesítést tervez.

 

Vissza

Hozzászólások

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  • Syngenta Kft
  • Jó Gazda Program®
  • SGS Hungária Kft.
  • Yara Hungária Kft.
  • Agro Napló
  • SGS Hungária